Monsteranalyse asbest

Monsteranalyse asbest

Wilt u een asbest monsteranalyse laten uitvoeren? Een monster met mogelijk asbesthoudend materiaal kunt u voor analyse opsturen naar Flamant Analyse BV of laat een specialist van Flamant langskomen op locatie om de asbest monstername uit te voeren. In ons moderne laboratorium in Breda bepalen we of en welke vorm van asbest in het materiaal aanwezig is. Neem contact op met Flamant voor meer informatie over de mogelijkheden of om direct een afspraak te maken voor een asbest monsteranalyse.

Hoe werkt een asbest monsteranalyse?

Bij een asbest monsteranalyse wordt een monster genomen van het materiaal dat mogelijk asbest bevat. Dit kunt u door een asbestspecialist van Flamant laten uitvoeren. Het is ook mogelijk zelf – op veilige wijze – een monster te nemen en op te sturen. In ons laboratorium in Breda onderzoeken we het materiaal op de aanwezigheid van verschillende soorten asbest. Na de analyses, ontvangt de opdrachtgever doorgaans binnen één werkdag per e-mail het certificaat met het resultaat. Op het certificaat staat of asbest is aangetroffen, om welke soort asbest het gaat en het massapercentage. Als asbest in het monster is aangetroffen, kan vrijblijvend advies worden aangevraagd over de te nemen vervolgstappen.

Monstername asbest door specialist

Bij een asbest monstername door een specialist van Flamant hoeft u zelf niets te doen. Onze medewerker komt op het afgesproken tijdstip op locatie langs om de monstername te verzorgen. Het voordeel van een asbest monstername door een specialist is dat u zeker van kunt zijn dat het monster op correcte wijze genomen wordt. Bovendien kunt u eventuele vragen direct stellen. Maak direct een afspraak door te bellen naar 076 542 95 63 of mail naar info@flamant.nl.

Monstername asbest zelf opsturen

Het is ook mogelijk om zelf een monstername te doen en het monster naar ons laboratorium op te sturen. Wij vragen u het monster dubbel en luchtdicht te verpakken en deze samen met een opdrachtformulier op te sturen. Indien gewenst kunnen wij u geprepareerde monsterzakjes toesturen.

Monsters mogen ook – mits luchtdicht en dubbel verpakt, en voorzien van een opdrachtformulier – worden afgegeven op het kantoor in Breda, aan de Paardeweide 24B.

Resultaat binnen één werkdag

U ontvangt binnen één werkdag het resultaat van de monsteranalyse in de vorm van een asbestcertificaat. Heeft u het resultaat zo snel mogelijk nodig? Voor spoedgevallen is het mogelijk om binnen één uur het asbestcertificaat te ontvangen. We versturen het asbestcertificaat altijd per mail toe.

De kosten van een monsteranalyse asbest

De kosten van een asbest monsteranalyse zijn afhankelijk van de soort analyse, het aantal monsters dat u laat analyseren en of een asbestspecialist op locatie de monstername verricht of u het monster zelf toestuurt.

Accreditatie Flamant Analyse BV

Flamant Analyse BV is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie onder registratienummer L603.

Monsteranalyse asbest nodig? Vraag direct aan!

Wilt u een monstername asbest laten verrichten door een asbestspecialist of wilt u een monster opsturen? Neem direct contact op met Flamant Analyse BV door te bellen naar 076 542 95 63 of te mailen naar info@flamant.nl.

Voor al uw vragen over Asbest & Chroom 6
  • Efficiënt
  • Vakkundig
  • 24/7 inzetbaar
  • Uitstekende service
  • Kostenbesparende aanpak
Klik hier als u meer (vrijblijvende) informatie wenst!