asbest

Asbest

Gaat u slopen, verbouwen of renoveren? Dan bestaat de kans dat u asbest tegenkomt en in veel gevallen bent u zelfs verplicht om uw gebouw op asbest te laten onderzoeken voordat u aan uw werkzaamheden begint. Flamant verzorgt asbestonderzoeken op locatie, analyseert asbestmonsters in het eigen laboratorium en adviseert op het gebied van asbest. Wij staan voor een veilige woon- en werkomgeving en zijn als asbest gecertificeerd bedrijf bevoegd om asbestcertificaten op te stellen.

Wat is asbest?

Asbest is de term die we gebruiken voor een aantal mineralen (silicaten) die bestaan uit hele fijne vezels. Asbest ontstaat als natuurlijk product en wordt gewonnen in Zuid-Amerika, Rusland en Canada. Lange tijd is asbest gebruikt in de bouw vanwege de goede eigenschappen: sterk, slijtvast, bestand tegen hoge temperaturen en goedkoop te winnen en te verwerken. Meestal werd asbest gecombineerd met een bindmiddel als lijm, cement of gips. Tegenwoordig weten we dat die microscopische asbestvezels zeer schadelijk zijn en is het niet langer toegestaan om asbest te gebruiken in bouwwerken. In Nederland zijn echter nog veel bouwwerken en objecten welke asbesthoudende materialen bevatten. Dit geldt voornamelijk voor bouwwerken en objecten die vanaf medio jaren veertig tot in de jaren tachtig zijn gebouwd, verbouwd of gerenoveerd.

Waarom is asbest schadelijk?

Asbest is niet altijd schadelijk. Enkel wanneer die kleine, fijne vezels vrijkomen en ingeademd worden, bestaat het risico op diverse soorten kanker. Zolang de asbesthoudende materialen nog volledig intact zijn, is er geen sprake van een acuut gezondheidsrisico. Dit is de reden dat het vooralsnog alleen verplicht is om op asbest te laten onderzoeken als u gaat slopen, verbouwen of renoveren. Dit zijn namelijk handelingen waarbij u mogelijk asbest tegenkomt en door het bewerken van het materiaal is de kans aanwezig dat de vezels loskomen.

Flamant: uw asbestspecialist

Flamant heeft meer dan twintig jaar ervaring met het verzorgen van asbestinventarisaties, asbestanalyses en luchtmetingen. U schakelt ons ook in voor een NEN 2991 risicobeoordelingsonderzoek en eindcontroles na asbestsanering (conform NEN 2990 – enkel voor asbestverwijderingsbedrijven). Flamant geeft u professionele adviezen en kan voor alle vragen met betrekking tot asbest beantwoorden. Flamant is actief in Nederland en BelgiĆ« en heeft het hoofdkantoor gevestigd in Breda.

asbest onderzoek - Flamant

Geaccrediteerd en gecertificeerd

Flamant Laboratory BV is door de Raad van Accreditatie geaccrediteerd voor het uitvoeren van eindcontrole na asbestsanering (registratienummer I189). Flamant Analyse BV is door de Raad van Accreditatie geaccrediteerd voor het uitvoeren van asbestanalyses op materiaal-, kleef- en luchtmonsters (registratienummer L603). Flamant Adviesbureau is gecertificeerd door Normec Certification voor het uitvoeren van asbestinventarisaties en risicobeoordelingen (registratienummer 07-D070124).

Neem direct contact met ons op!

Wilt u advies op het gebied van asbest of wilt u een onderzoek laten uitvoeren door een asbestspecialist? Neem contact op door te bellen naar 076 542 95 63 of mail ons via info@flamant.nl. Flamant is 24/7 inzetbaar en helpt u snel en doeltreffend van uw asbestproblemen af.

Voor al uw vragen over Asbest & Chroom 6
  • EfficiĆ«nt
  • Vakkundig
  • 24/7 inzetbaar
  • Uitstekende service
  • Kostenbesparende aanpak
Klik hier als u meer (vrijblijvende) informatie wenst!