NEN2990 eindcontrole

Eindcontrole asbest NEN 2990

De NEN 2990 beschrijft de norm voor eindcontroles na asbestverwijdering. Adviesbureau Flamant BV is gecertificeerd door Normec Certification voor het uitvoeren van de eindcontrole na asbestverwijdering. Wenst u een eindcontrole voor een bouwwerk of object dat door u gesaneerd is? Neem contact op met Adviesbureau Flamant BV. Bel naar 076 524 95 63 of mail info@flamant.nl.

Eindcontrole asbest conform NEN 2990

De norm NEN 2990 beschrijft op welke wijze een ruimte na asbestsanering gecontroleerd moet worden op eventuele aanwezigheid van asbesthoudende materialen. Volgens deze wettelijke voorschriften moet de eindcontrole asbest door een derde partij uitgevoerd worden. Het bedrijf dat de sanering heeft verzorgd mag dus niet de eindcontrole uitvoeren. Adviesbureau Flamant BV is gecertificeerd om deze eindcontrole uit te voeren in opdracht van een asbestsaneringsbedrijf.

Hoe verloopt een eindcontrole asbest?

Wanneer u Adviesbureau Flamant BV opdracht geeft om een eindcontrole uit te voeren, zullen wij een onafhankelijke beoordeling uitvoeren nadat u de asbestverwijdering heeft voltooid. De eindcontrole bestaat uit een visuele inspectie en het bepalen van de vezelconcentraties in de lucht met behulp van een luchtmeting. U weet na de eindcontrole direct of het door u opgeleverde bouwwerk of object voldoet aan de NEN 2990 normering. Als uit de asbest eindcontrole blijkt dat de vezelconcentratie boven de norm ligt, kunnen wij de locatie niet vrijgeven.

Wat gebeurt er na een negatieve eindcontrole asbest NE2990?

Wanneer we het saneringsgebied niet vrij kunnen geven omdat er een hogere concentratie asbest aanwezig is dan de norm voorschrijft, is de locatie uitsluitend toegankelijk voor gekwalificeerd personeel van het saneringsbedrijf, mits deze gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen. Het saneringsbedrijf zal, in de regel, de locatie opnieuw schoon moeten maken om de vezelconcentratie onder de norm te krijgen. Daarna zal Adviesbureau Flamant BV opnieuw een asbest eindcontrole conform NEN 2990 uitvoeren en het bouwwerk of object vrijgeven indien de concentraties onder de norm blijven.

Flamant Adviesbureau BV begeleidt asbestsaneringsbedrijven

Het adviesbureau van Flamant werkt in opdracht van asbestsaneringsbedrijven. Hoewel wij als gecertificeerd bureau een onafhankelijke eindcontrole uitvoeren, begeleiden wij u ook tijdens en na het saneringsproces. Als specialisten op het gebied van de NEN 2990 norm adviseren wij u indien gewenst.

Schakel Adviesbureau Flamant BV in

Wilt u een asbest eindcontrole laten uitvoeren? Neem dan contact op met Flamant Laboratory BV via 076 542 95 63 of mail naar info@flamant.nl. Liever teruggebeld worden? Laat dan uw telefoonnummer achter via het contactformulier. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Voor al uw vragen over Asbest & Chroom 6
  • EfficiĆ«nt
  • Vakkundig
  • 24/7 inzetbaar
  • Uitstekende service
  • Kostenbesparende aanpak
Klik hier als u meer (vrijblijvende) informatie wenst!