inventarisatie asbest schuur

Adviesbureau

Adviesbureau Flamant BV is als onderdeel van de Flamant-bedrijven verantwoordelijk voor het uitvoeren van asbestinventarisaties, risicobeoordelingen NEN 2991 en Chroom-6 onderzoeken.

Adviesbureau Flamant BV

Flamant is in 2001 opgericht als Adviesbureau Flamant BV. Later zijn Flamant Laboratory BV en Flamant Analyse BV aan de Flamant-bedrijven toegevoegd. Drie dynamische bedrijven welke zich concentreren op asbestonderzoek en bouwfysische inspecties. Deze combinatie maakt het mogelijk om een uitgebreide dienstverlening te bieden. De Flamant-bedrijven onderscheiden zich door een uitstekend serviceapparaat en een efficiënte aanpak van elk asbestprobleem.

Certificatie en accreditatie asbest advies

Adviesbureau Flamant BV is gecertificeerd door Normec Certification voor het uitvoeren van asbestinventarisaties (registratienummer 07-D070124).

Inventarisatie

Om erachter te komen of een bouwwerk of object asbest bevat, wordt door Adviesbureau Flamant BV een asbestinventarisatie opgesteld. Voor gebouwen (huizen, kantoren, complexen, etc. ) die vóór 1994 gebouwd zijn, is het verplicht een asbestinventarisatie te laten uitvoeren voordat deze gesloopt of gerenoveerd worden.

Risicobeoordeling

Door bijvoorbeeld een ongecontroleerde sloop of beschadigde en verweerde asbesthoudende materialen, kan worden gevraagd om uitvoering van een risicobeoordeling NEN 2991. Het doel van dit onderzoek is het in kaart brengen van een mogelijke emissie van asbestvezels in de lucht en het inkaderen van het eventuele besmette gebied. De Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA) voert luchtmetingen uit en neemt kleefmonsters.  Na uitslag van de analyseresultaten ontvangt de opdrachtgever de rapportage. Aan de hand van dit onderzoek kunnen ook saneringsadviezen, urgentiebepalingen of een beheersplan worden afgegeven.

Adviesbureau Flamant BV levert Chroom-6 advies

Adviesbureau Flamant BV voert materiaalonderzoek en luchtmetingen uit om de aanwezigheid van Chroom-6 te bepalen. Op basis van de resultaten van het onderzoek adviseren wij u over de te nemen stappen en maatregelen op het gebied van (veilig) werken met Chroom-6. Wij kunnen u tevens begeleiden bij de sanering van Chroom-6 houdende toepassingen en voeren eindinspecties uit na de sanering.

Advies op het gebied van asbest of Chroom-6 nodig?

Wilt u advies van een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van asbest en Chroom-6? Flamant biedt een uitgebreid servicepakket om u volledig te ontzorgen. Om meer te weten te komen over de diensten van Adviesbureau Flamant BV of een aanvraag te doen kunt u mailen naar info@flamant.nl of bellen naar 076 524 95 63.

Voor al uw vragen over Asbest & Chroom 6
  • Efficiënt
  • Vakkundig
  • 24/7 inzetbaar
  • Uitstekende service
  • Kostenbesparende aanpak
Klik hier als u meer (vrijblijvende) informatie wenst!