Laboratorium

NEN 2990 norm

Het laboratorium van Flamant verricht elke luchtmeting volgens de NEN 2990 norm. Dit houdt in dat volgens wettelijk vastgestelde voorschriften een eindcontrole uitgevoerd moet worden. Deze luchtmeting wordt doorgaans (binnen) uitgevoerd in een ruimte waar asbest is verwijderd.

Hoe wordt een luchtmeting uitgevoerd?

Bij het uitvoeren van een luchtmeting volgens NEN 2990 worden op strategische punten luchtbemonsteringspompen voorzien van cellulosefilters geplaatst. Na bemonstering worden de filters op locatie middels microscopisch onderzoek geanalyseerd. Wanneer uit analyse blijkt dat de luchtkwaliteit voldoet aan de wettelijke norm, wordt een vrijgaverapport opgemaakt. De (vrijgave)rapporten van Flamant worden voorzien van een duidelijke tekening, afbeeldingen / foto’s en de analysecertificaten. Na ondertekening ontvangt u deze zowel in hardcopy als digitaal.

De luchtmeting voldoet niet aan de norm

Indien een (binnen)ruimte niet voldoet aan de wettelijk, geldende norm conform NEN2990 dan kan deze ruimte niet worden vrijgegeven. Dit houdt in, dat de ruimte afgesloten blijft (containment) en enkel door gecertificeerde bedrijven (bijv. de saneerder) betreden mag worden indien zij gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen. In de regel zal deze ruimte (binnen en buiten) nogmaals moeten worden schoongemaakt en wordt een nieuwe eindcontrole uitgevoerd.

Wat kost een asbest luchtmeting?

Afhankelijk van de soort luchtmeting hebben we twee verschillende prijsindicaties:

 • Standaard luchtmeting, conform NEN 2990, risicoklasse 2 vanaf  € 280,-
  Prijs is incl. 2 luchtmonsters en 2,75 uur arbeidstijd op locatie exclusief btw, eventuele meerkosten, toeslagen, etc.
 • Standaard luchtmeting, conform NEN 2990, risicoklasse 2A vanaf  € 685,-
  Prijs is incl. 2 luchtmonsters en 4 kleefmonsters en 5 uur arbeidstijd op locatie en de volgende dag het resultaat mits de meting is uitgevoerd tussen 7-18 uur exclusief btw, eventuele meerkosten, toeslagen, etc.

Is het voor u lastig in te schatten onder welke luchtmeting het beste bij uw aanvraag zal passen? Neem dan contact op dan kunnen wij u hierin verder informeren.

Asbest luchtmeting laten uitvoeren 

Bent u op zoek naar meer informatie over het laten uitvoeren van een luchtmeting? Neem dan contact op met Flamant Laboratory BV via 076-5429563 of mail naar info@flamant.nl. Liever teruggebeld worden? Laat dan uw telefoonnummer achter via het contactformulier. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Voor al uw vragen over Asbest & Chroom 6

 • Efficiënt
 • Vakkundig
 • 24/7 inzetbaar
 • Uitstekende service
 • Kostenbesparende aanpak
Klik hier als u meer (vrijblijvende) informatie wenst!