Flamant asbest analyse

Asbestinventarisatie

Gaat u een bouwwerk of object dat voor 1994 gebouwd is slopen of renoveren? Laat Flamant de verplichte asbestinventarisatie uitvoeren. Adviesbureau Flamant BV is gecertificeerd door Normec Certification voor het uitvoeren van asbestinventarisaties. Wij begeleiden u door het inventarisatieproces en leveren een asbestinventarisatierapport op met een overzicht van de resultaten en onze aanbevelingen.

Wat is een asbestinventarisatie?

Vanaf 1993 is het gebruik van asbest verboden. In gebouwen die voor 1994 zijn gebouwd wordt nog regelmatig asbest aangetroffen. Asbest was in die tijd een zeer goedkoop, goed isolerend en sterk materiaal wat veel werd gebruikt in de bouw. Om erachter te komen of uw woning of pand asbest bevat, wordt door een professioneel en gecertificeerd bedrijf zoals Adviesbureau Flamant BV een asbestinventarisatie gedaan. Voor gebouwen (huizen, kantoren, complexen, etc. ) die vóór 1994 gebouwd zijn, is het verplicht een asbestinventarisatie uit te laten uitvoeren voordat deze gesloopt of gerenoveerd worden.

Licht destructief onderzoek

Een asbestinventarisatie wordt doorgaans uitgevoerd met gebruikmaking van licht destructief onderzoek. Dit kan ook in bewoonde of in gebruik zijnde gebouwen gedaan worden. Bij de asbestinventarisatie worden alle verdachte bronnen in kaart gebracht en worden daar monsters van genomen. Uit analyse van de genomen monsters wordt duidelijk of een bron asbesthoudend materiaal bevat en worden de soort(en) asbest en de percentages asbest inzichtelijk gemaakt. Dit is van belang wanneer het aangetroffen asbesthoudende materiaal verwijderd zal moeten worden.

Zwaar destructief onderzoek

Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de asbestinventarisatie zwaar destructief onderzoek uit te voeren. Denk hierbij aan het openen van spouwmuren, het openen van een gemetseld kanaal, e.d. Een zwaar destructief onderzoek vindt in de regel plaats in samenwerking met een asbestverwijderingsbedrijf of sloopbedrijf. Zo  kan bij de destructieve handelingen een mogelijke asbestbesmetting tot een minimum worden beperkt.

Na een inventarisatie ontvangt u een helder rapport welke u een volledig beeld geeft van alle aanwezige asbestbronnen. Deze zal digitaal aan u worden toegestuurd.

Naast het uitvoeren van asbestinventarisaties en risicobeoordelingen, kan Adviesbureau Flamant BV u ook assisteren bij de aanvraag van een sloopmelding of het opstellen van een asbestbeheersplan voor uw pand.

Wat zijn de kosten van een asbestinventarisatie?

De kosten van een asbestinventarisatie zijn afhankelijk van de grootte van het bouwwerk of object en de aanleiding van de asbestinventarisatie. Prijs op aanvraag.

Over Flamant

Adviesbureau Flamant BV heeft meer dan twintig jaar ervaring met het uitvoeren van asbestinventarisaties. We verzorgen daarnaast ook NEN 2991 risicobeoordelingsonderzoeken en begeleidingen. Flamant geeft u professionele adviezen en kan alle vragen met betrekking tot asbest beantwoorden. We zijn actief in Nederland en België, ons hoofdkantoor is gevestigd in Breda.

Asbestinventarisatie laten uitvoeren?

Wilt u een asbestinventarisatierapport laten opstellen door Adviesbureau Flamant BV? Neem contact op voor meer (vrijblijvende) informatie of vraag direct een asbestinventarisatie aan door te mailen naar info@flamant.nl of door te bellen naar 076 542 95 63.


Adviesbureau Flamant BV voert asbestinventarisaties uit in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda, Eindhoven, Etten-Leur, Nieuwegein, Oosterhout, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Voor al uw vragen over Asbest & Chroom 6
  • Efficiënt
  • Vakkundig
  • 24/7 inzetbaar
  • Uitstekende service
  • Kostenbesparende aanpak
Klik hier als u meer (vrijblijvende) informatie wenst!