Flamant asbest

Asbestonderzoek

Denkt u dat u mogelijk asbest heeft aangetroffen? Dan kunt u Flamant inschakelen voor een asbestonderzoek. Flamant Analyse BV verzorgt monsternames en -analyses. U ontvangt binnen een werkdag het analysecertificaat. Is een uitgebreide inventarisatie nodig? Adviesbureau Flamant BV is gespecialiseerd in het uitvoeren van asbestinventarisaties.

Asbestonderzoek op korte termijn

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden om op zeer korte termijn een asbest analyse uit te laten voeren door Flamant Analyse BV. Bij een asbest analyse kunnen we zo snel als de volgende werkdag al een analysecertificaat opleveren. Heeft u met spoed een analyse nodig? In uitzonderlijke gevallen worden de resultaten binnen een uur aan de opdrachtgever bekendgemaakt.

Hoe werkt een asbest analyse?

Allereerst wordt een monster genomen van het verdachte materiaal. Het is ook mogelijk zelf een monster op te sturen. Vervolgens wordt het materiaal in het laboratorium in Breda onderzocht. Na de asbest analyses, ontvangt de opdrachtgever doorgaans binnen één werkdag per e-mail het certificaat met het resultaat. Op het certificaat staat of asbest is aangetroffen, om welke soort asbest het gaat en het massapercentage. Indien asbest is aangetroffen, kan vrijblijvend advies worden aangevraagd over de te nemen vervolgstappen.

Monster door specialist laten nemen

Bij een monstername op locatie komt een asbestspecialist van Flamant langs om de bemonstering te verrichten. Neem contact met ons op door te bellen naar 076 542 95 63 of mail naar info@flamant.nl om een afspraak in te plannen voor de asbest analyse op locatie. Wij zijn 24/7 bereikbaar.

Zelf monster opsturen voor asbest analyse

Alle materialen dienen luchtdicht en dubbel verpakt te worden aangeleverd, voorzien van een opdrachtformulier. Flamant Analyse BV kan – indien gewenst –  geprepareerde monsterzakjes verzorgen. Neem hiervoor contact op met Flamant Analyse.

De materialen kunnen worden opgestuurd per post of worden afgeleverd op het kantoor in Breda, aan de Paardeweide 24B.

Wat kost een asbest analyse?

Wilt u een asbestonderzoek laten uitvoeren? De kosten voor een asbest analyse zijn onder andere afhankelijk het type analyse en het aantal monsters. We bepalen de exacte prijs op aanvraag.

Accreditatie Flamant

Flamant Analyse BV is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie onder registratienummer L603.

Schakel Flamant in voor uw asbestonderzoek

Wilt u een asbestonderzoek laten uitvoeren door een geaccrediteerde asbestspecialist? Neem direct contact op met Flamant door te bellen naar 076 542 95 63 of te mailen naar info@flamant.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.

Voor al uw vragen over Asbest & Chroom 6
  • Efficiënt
  • Vakkundig
  • 24/7 inzetbaar
  • Uitstekende service
  • Kostenbesparende aanpak
Klik hier als u meer (vrijblijvende) informatie wenst!