risicobeoordeling NEN 2991

Risicobeoordeling NEN 2991

Heeft u het vermoeden dat een risicovolle asbesthoudende toepassing aanwezig is in een bouwwerk of object, asbest op ondeskundige (lees: niet gecertificeerde) wijze is verwijderd, sprake is van een calamiteit waarbij asbest is vrijgekomen of sprake is van een potentieel blootstellingsrisico? Adviesbureau Flamant BV brengt de situatie in kaart middels een asbest risicobeoordeling conform NEN 2991. Wij zijn 24/7 bereikbaar in geval van calamiteiten. Bel ons op 076 542 95 63.

Wat is een asbest risicobeoordeling NEN 2991?

Door bijvoorbeeld een ongecontroleerde sloop of beschadigde en verweerde asbesthoudende materialen, kan worden gevraagd om uitvoering van een risicobeoordeling NEN2991. Het doel van dit onderzoek is het in kaart brengen van een mogelijke emissie van asbestvezels in de lucht en het inkaderen van het eventuele verontreinigde gebied. Hiertoe bemonstert de DIA (Deskundig Inventariseerder Asbest) de lucht in de te onderzoeken ruimte en neemt vervolgens ook kleefmonsters op locatie. De lucht- en kleefmonsters worden geanalyseerd door het laboratorium van Flamant in Breda.  Na uitslag van de analyseresultaten ontvangt de opdrachtgever de rapportage. Aan de hand van dit onderzoek kunnen ook saneringsadviezen, urgentiebepalingen of een beheersplan worden afgegeven.

De kosten van een risicobeoordeling asbest

De kosten voor een risicobeoordeling NEN 2991 kunnen erg verschillen. Dit hangt onder andere af van het te beoordelen gebied en het aantal potentiƫle bronnen. De kosten voor een risicobeoordeling asbest conform NEN2991 worden daarom altijd op aanvraag berekend.

Adviesbureau Flamant: gecertificeerd specialist

Adviesbureau Flamant BV is gecertificeerd door Normec Certification voor het uitvoeren van asbestinventarisaties (registratienummer 07-D070124).

Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde asbestspecialisten die het belang van u als opdrachtgever vooropstellen.

Maak een afspraak of bel met Adviesbureau Flamant

Heeft u een gecertificeerd adviesbureau nodig voor een asbest risicobeoordeling conform NEN 2991? Adviesbureau Flamant BV is 24/7 bereikbaar voor calamiteiten en is ook op afspraak in te plannen. Neem contact met ons op door te bellen naar 076 542 95 63 of te mailen naar info@flamant.nl. Liever teruggebeld worden? Laat dan uw telefoonnummer achter via het contactformulier. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Voor al uw vragen over Asbest & Chroom 6
  • EfficiĆ«nt
  • Vakkundig
  • 24/7 inzetbaar
  • Uitstekende service
  • Kostenbesparende aanpak
Klik hier als u meer (vrijblijvende) informatie wenst!