Visuele Inspectie NEN 2990

Wat is een visuele inspectie volgens NEN 2990 norm?

Het laboratorium van Flamant verricht elke visuele inspectie volgens de NEN 2990 norm. Dit houdt in dat volgens wettelijk vastgestelde voorschriften een eindcontrole uitgevoerd moet worden.

 

Hoe wordt een visuele inspectie uitgevoerd? 

Deze visuele inspectie wordt uitgevoerd op locatie met behulp van verplichte documentatie om te onderzoeken of asbesthoudende componenten correct zijn verwijderd. Wanneer de documentatie en de locatie in orde zijn, zal de inspecteur een vrijgaverapport opmaken. De (vrijgave)rapporten van Flamant Laboratory BV worden voorzien van een duidelijke tekening en fotomateriaal. Het rapport wordt direct digitaal ter beschikking gesteld aan u als opdrachtgever.

 

De visuele inspectie voldoet niet aan de norm 

Indien een ruimte niet voldoet aan de wettelijk, geldende norm conform NEN 2990, kan deze niet worden vrijgegeven. Dit houdt in, dat de ruimte afgesloten blijft (containment) en enkel door gecertificeerde bedrijven (bijv. de saneerder) betreden mag worden indien zij gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen. In de regel zal deze ruimte (binnen en buiten) nogmaals moeten worden schoongemaakt, en wordt een nieuwe eindcontrole uitgevoerd door middel van een visuele inspectie.

 

 

Wat kost een visuele inspectie voor asbest?

  • Standaard visuele inspectie, conform NEN 2990 v.a. € 175,-
    Incl. 1 uur arbeidstijd op locatie, excl. btw, meerkosten, toeslagen etc.

 

Visuele inspectie laten uitvoeren

Bent u op zoek naar meer informatie over het laten uitvoeren van een visuele inspectie volgens de NEN 2990 norm? Neem dan contact op met Flamant Laboratory BV via 076-5429563 of mail naar info@flamant.nl. Liever teruggebeld worden? Laat dan uw telefoonnummer achter in het contactformulier. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.