Asbest Analyse

Analyses onder accreditatie

Flamant Analyse voert dagelijks, zorgvuldig analyses uit conform de hoogste standaard, waaronder de NEN 5896, ISO 16000-27  of ISO 14966. Alle analyses vinden plaats in het geaccrediteerde, moderne laboratorium in Breda.

Flamant Analyse  is in Nederland geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie onder registratienummer L603.

 

Scanning Elektronenmicroscoop (SEM)

Flamant Analyse besteedt de grootste zorg aan een correcte uitvoering van alle analyses conform de richtlijnen, en maakt hierbij gebruik van moderne apparatuur zoals de scanning elektronenmicroscoop (SEM). Deze hypermoderne microscoop beschikt over de nieuwste technieken en software, om  tot de meest nauwkeurige analyseresultaten te komen.

 

Hoe wordt een asbestanalyse uitgevoerd

Na ontvangst van het asbestverdachte materiaal, worden de stalen direct geanalyseerd conform de hoogste standaard.

Na de analyse, ontvangt u doorgaans binnen één werkdag per e-mail het certificaat met het resultaat. Op het certificaat staat of er asbest is aangetroffen, om welke soort asbest het gaat en het massapercentage. Indien de staal asbest bevat, kan vrijblijvend advies worden aangevraagd over de te nemen vervolgstappen.

 

 

 

Verzending van uw stalen per post of staalname

Kiest u ervoor om uw stalen per post naar Flamant Analyse te verzenden ? Om contaminatie tijdens de verzending of verontreiniging van de stalen te voorkomen, raden wij u het volgende aan:

*de stalen dubbel en luchtdicht verpakken (bijv. diepvrieszakjes)

*het ingevulde bestelformulier in een gewatteerde enveloppe steken en naar het laboratorium verzenden

Neem contact op met Flamant Analyse voor gratis geprepareerde en gefrankeerde verzendpakketten voor uw stalen.

Hier vindt u onze adresgegevens voor de verzending van uw stalen per post.

 

Stalen mogen ook – mits luchtdicht en dubbel verpakt, en voorzien van een opdrachtformulier – worden afgegeven op het kantoor in Turnhout aan de Patersstrraat 100 of in Breda (NL) aan de Paardeweide 24B.

 

Besteedt u de staalname liever uit? Neem dan contact op met Flamant Analyse voor het maken van een afspraak!

 

Heeft u met spoed een analyse nodig?

Bij spoed analyses worden de resultaten doorgaans binnen een uur na ontvangst van uw stalen, aan de opdrachtgever bekendgemaakt.

 

Prijs

Wilt u een staalanalyse (laten) uitvoeren? Voor de kosten van uw staalanalyse en/of staalname kunt u contact opnemen met Adviesbureau Flamant.

Monsteranalyse / Staalname               Prijs op aanvraag

 

Contact

Wilt u meer weten over een asbestanalyse, de andere diensten die Flamant Analyse verleent of wilt u meer informatie over één van de andere Flamant bedrijven ?
Dan kunt u hiervoor contact opnemen door te mailen naar info@flamant.nl of door te bellen naar +31 76 542 95 63 en kies dan optie 1. Liever teruggebeld worden? Vul dan uw telefoonnummer op het contactformulier in. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld!