Chroom 6 Analyse

Zeswaardig chroom (Chroom-6) is een vorm van het metaalelement chroom. Deze industrieel geproduceerde variant van chroom hecht zich makkelijk aan andere metalen en kan verwerkt worden in onder meer hout, verf, cement en plastic. Chroom-6- verbindingen kunnen worden gebruikt als pigment in kleurstoffen, verf en kunststoffen en als anti-corrosiemiddel in verven, primers en coatings. Bij het galvaniseren van producten worden chroombaden gebruikt die Chroom-6-verbindingen bevatten.

Hoewel Chroom-6 ook van nature voor kan komen als mineraal, zijn industriële activiteiten de belangrijkste bron voor Chroom-6. Sectoren welke in aanraking komen met Chroom-6 zijn, onder andere, scheepswerven, bouw, auto-, vliegtuig- en treinherstel- en onderhoudsbedrijven en verfspuiterijen. Blootstelling aan Chroom-6 kan een nadelig effect hebben op de gezondheid en daarom wordt Chroom-6 volgens de wet beschouwd als een gevaarlijke stof.

In het dagelijks leven kan Chroom-6 worden aangetroffen op metalen deuren en kozijnen, oude radiatoren en in de openbare ruimte op lantaarnpalen, hekwerken en speeltoestellen

 

 

Hoe wordt een Chroom 6 Analyse uitgevoerd

Doorgaans komt Chroom 6  vrij wanneer u het bewerkt, dat wil zeggen: zagen, slijpen, schuren, stralen, branden etc. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van Chroom 6, zullen dan ook altijd passende veiligheidsmaatregelen moeten nemen (zoals het dragen van een geschikt pak en masker) en zullen deze werkzaamheden moeten uitvoeren in een afgesloten ruimte.

 

Bij uitvoering van een Chroom 6 analyse worden de stalen direct na ontvangst in het moderne laboratorium in Breda, geanalyseerd. Flamant Analyse stuurt de resultaten – indien gewenst digitaal toe: op het Chroom 6 analysecertifcaat wordt aangegeven of er Chroom 6 is aangetroffen in uw staal. Indien gewenst, kunt u vervolgens vrijblijvend advies vragen over eventuele maatregelen.

 

 

 

 

Prijs : neem contact op voor Flamant Analyse voor een vrijblijvend, op maat gemaakte offerte en/of meer informatie.

 

 

Contact opnemen

Wilt u meer weten over een Chroom 6 Analyse, de overige diensten van Flamant Analyse of meer informatie over één van de andere Flamant bedrijven? Dan kunt u hiervoor contact opnemen door te mailen naar info@flamant.nl of door te bellen naar +31 76 542 95 63 en kies dan optie 1. Liever teruggebeld worden? Vul dan uw telefoonnummer op het contactformulier in. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld!