Asbestinventaris

 

Bij Adviesbureau Flamant kunt u terecht voor een asbestinventaris, een risicobeoordeling, een staalname, een asbestbeheersplan en andere vraagstukken gerelateerd aan asbest.

Alle DIA’s (deskundig asbest inventariseerder) beschikken over een eigen persoonscertificaat. Voor meer informatie hierover, verwijzen we u door naar  de website van Ascert.

 

Asbestinventaris voor particulieren

Is uw woning gebouwd voor 2001 (risicobouwjaar) ? Dan bent u als eigenaar – uiterlijk voor 2022 – verplicht een asbestinventaris uit te laten voeren.

 

Asbestinventaris voor bedrijven

Een werkgever is verplicht om een asbestinventaris op te stellen van alle gebouwen (ongeacht het bouwjaar) waar de werkgever personeel tewerkstelt. De federale arbeidswetgeving eist dit met het oog op de bescherming van de werknemers. Werkgevers moeten daarnaast, de asbestinventaris jaarlijks actualiseren.

 

Asbesthoudende toepassingen

Asbest is in meer dan 3500 verschillende toepassingen verwerkt. U kunt hierbij denken aan golfplaten daken, vloerzeilen, wandbeplating, rioleringen/ buizen, (lucht)kanalen en kozijnen (kit).

 

 

 

De asbestinventaris moet altijd opgesteld worden conform het K.B. van 16 maart 2006. Er zijn twee soorten asbestinventarissen: de visuele asbestinventaris en de destructieve asbestinventaris.

 

De wettelijke / visuele asbestinventaris

Op basis van een visuele controle wordt in kaart gebracht of, en welke asbest er (zichtbaar) aanwezig is, in welke staat deze zich bevindt en of/welke risico’s er zijn. Bij bepaalde materialen is enkel visueel, niet zichtbaar of het om asbest gaat. Dan wordt er, in overleg, ook een staal genomen van de toepassing.

 

De destructieve asbestinventaris

Deze inventaris is geschikt voor geplande werken zoals onderhoud, of een ingrijpende renovatie. Bij deze controle wordt uw woning volledig onderzocht, en wordt er indien nodig – achter wanden, vloeren etc. gekeken om bijv. ingesloten en/of verborgen asbest op te sporen en stalen te nemen.

 

Na de visuele en/of de destructieve asbestinventaris ontvangt u een gedetailleerd digitaal rapport (en asbestbeheersplan, indien van toepassing) welke u een volledig beeld geeft van alle aanwezige asbestbronnen. Deze zal, indien mogelijk en/of gewenst, digitaal aan u worden toegestuurd.

Naast inventarissen en risicobeoordelingen, kan Adviesbureau Flamant u ook assisteren bij de aanvraag van een sloopvergunning of het opstellen van een asbestbeheersplan voor uw pand.

 

Kosten van een asbestinventaris 

Neem contact op met Adviesbureau Flamant voor een op maat gemaakte en vrijblijvende prijsopgave.

 

Contact opnemen

Wilt u meer weten over een asbestinventaris, de andere diensten die Adviesbureau Flamant verleent of wilt u meer informatie over één van de andere Flamant bedrijven ?

Bel naar: +31 76 542 95 63 of mail naar: info@flamant.nl.

Wilt u liever teruggebeld worden? Vul dan uw telefoonnummer in op het contactformulier.