asbest inventarisaties eindcontrole - kantoorpand Flamant

Adviesbureau

Wat is een asbestinventaris?

In veel gebouwen die voor 2001 zijn gebouwd wordt nog regelmatig asbest aangetroffen. Asbest was in die tijd een zeer goedkoop, goed isolerend en sterk materiaal wat veel werd gebruikt in de bouw. Om erachter te komen of uw woning of pand asbest bevat, wordt er door een professioneel en gecertificeerd bedrijf als Adviesbureau Flamant een asbestinventaris gedaan. Voor gebouwen (huizen, kantoren, complexen, etc. ) die vóór 2001 gebouwd zijn, is het voor de eigenaar verplicht een asbestinventaris uit te laten uitvoeren.

De asbestinventaris moet altijd opgesteld worden conform het K.B. van 16 maart 2006. Er zijn twee soorten asbestinventarissen: de visuele asbestinventaris en de destructieve asbestinventaris.

De wettelijke / visuele asbestinventaris

Op basis van een visuele controle wordt in kaart gebracht of, en welke asbest er (zichtbaar) aanwezig is, in welke staat deze zich bevindt en of/welke risico’s er zijn. Bij bepaalde materialen is enkel visueel, niet zichtbaar of het om asbest gaat. Dan wordt er, in overleg, ook een staal genomen van de toepassing.

De destructieve asbestinventaris

Deze inventaris is geschikt voor geplande werken zoals onderhoud, of een ingrijpende renovatie. Bij deze controle wordt uw woning volledig onderzocht, en wordt er indien nodig – achter wanden, vloeren etc. gekeken om bijv. ingesloten en/of verborgen asbest op te sporen en stalen te nemen.

Na de visuele en/of de destructieve asbestinventaris ontvangt u een gedetailleerd digitaal rapport (en asbestbeheersplan, indien van toepassing) welke u een volledig beeld geeft van alle aanwezige asbestbronnen. Deze zal, indien mogelijk, digitaal aan u worden toegestuurd.

Naast inventarissen en risicobeoordelingen, kan Adviesbureau Flamant u ook assisteren bij de aanvraag van een sloopvergunning of het opstellen van een asbestbeheersplan voor uw pand.

Naast inventarissen en risicobeoordelingen, kan Adviesbureau Flamant u ook assisteren bij de aanvraag van een sloopvergunning of het opstellen van een asbestbeheersplan voor uw pand.

Kosten van een asbestinventaris

De kosten voor een asbestinventaris verschillen. Dit hangt af van wat voor soort asbestonderzoek het is (licht of zwaar) en wat er onderzocht moet worden (eengezinswoning, villa, schuur, object bijv. leiding, etc.)

Asbestinventarisatie bouwwerk / object vanaf  € 350,00

Asbestinventaris laten uitvoeren

Neem contact op met Adviesbureau Flamant voor meer (vrijblijvende) informatie. Bel naar: +31 76 542 95 63 of mail naar: info@flamant.nl. Wilt u liever teruggebeld worden? Vul dan uw telefoonnummer in op het contactformulier.

Voor al uw vragen over Asbest & Chroom 6!
  • Efficiënt
  • Vakkundig
  • 24/7 inzetbaar
  • Uitstekende service
  • Kostenbesparende aanpak
Neem vrijblijvend contact met ons op